Natuurlijke Ecologische ondervloer | Isovlas soundfelt

Die groene ondervloer platen, ja die ken ik nog van vroeger. Altijd nodig onder een laminaat vloer voor isolatie en om hoogteverschillen op te vangen. De groene platen zijn echter lang niet de enige ondervloeren die je kan gebruiken kwam ik achter. Wij wilden voor onze houten vloer uiteraard een natuurlijke ondervloer en we kwamen al snel bij eentje en misschien ook wel de enigste uit.

De soundfelt ondervloer van isovlas is een plantaardige, biologisch afbreekbare vlasvilt. Op deze site en de site eco-logisch.nl waar ik ze heb gekocht staat genoeg informatie over de eigenschappen van de ondervloer. Het zijn rollen van 10 meter en hebben egaliserend vermogen van 3 mm. Voor de prijs van €3,92 per m2 valt het mij ook nog mee.

isovlas soundfelt nauurlijke ondervloer

Het is makkelijk spul om mee te werken en je hebt het er zo in liggen. Het snijden in de breedte is makkelijk, je kan het dan zo uit elkaar trekken. In de lengte snijden was wel een stuk lastiger, dan is het spul een stuk stugger.

isovlas soundfelt nauurlijke ondervloer

Ik ben nog geen andere natuurlijke ondervloer tegengekomen, maar omdat deze zo goed bevalt heb ik ook nog niet verder gezocht. Heb inmiddels voor de slaapkamers nog meer rollen besteld.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

2 comments on “Natuurlijke Ecologische ondervloer | Isovlas soundfelt

 1. Hoi Berry!
  Wat een leuke site! Inspirerend voor anderen.
  Ik zocht op ‘ecologische ondervloer’ in Google en toen verscheen jullie blog op de eerste pagina. Goed vindbaar dus!

  Wat ik me afvraag over de ecologisch ondervloer… op de website van eco-logisch staat dat je bij een betonnen ondervloer een dampdichte folie nodig hebt. Hoe hebben jullie dit gedaan? Is daar een ecologische variant van? Of hebben jullie geen betonnen ondervloer?

  Succes met jullie blog! Ik blijf jullie volgen!

  1. Hey Harmke, dat is leuk om te lezen, dankje.

   Wij hebben geen dampfolie eronder gedaan. Wij vonden het een beetje jammer dat je een mooie ecologische ondervloer hebt en er dan alsnog een stuk plastic onder legt. Het wordt wel altijd aangeraden op een betonnen vloer, maakt niet uit wat voor soort vloer je erop legt. Is natuurlijk ook een beetje om je als vloer leverancier in te dekken mocht er toch vocht doorkomen.

   Vooral bij nieuwbouw huizen kan het nog wel even duren voor al het vocht uit het beton is. In ons huis lag er onder de bestaande vloer ook al geen dampfolie, het is al een oudere woning, beton goed uitgedroogd, hebben het bij vorige woningen ook niet gedaan en hebben dan ook besloten om het niet te doen.

   Wij gaan er dus van uit dat het wel goed komt, maar met dampfolie weet je zeker dat vocht nooit een probleem zal zijn.

   Over een tijdje halen we nog een keukenkastje weg en moet er ook een stuk vloer weg, dan kan ik sowieso even kijken hoe het eruit ziet.

   Succes met klussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *