bloembollen biologisch

Biologische bloembollen voor de bijen

Ik hield niet zo van bloemen in de tuin, al die kleurtjes bij elkaar vond ik altijd maar wat rommelig. Sinds ik me heb beseft dat bloemen wel heel belangrijk zijn voor bijen ben ik er wel meer van gaan houden, vooral als ze qua kleuren allemaal bij elkaar passen en ze een nuttige functie hebben. Met bloemen vroeg in het voorjaar kom je dan snel bij bloembollen uit. Eigenlijk wel heel geniaal, je stopt een bol in de grond en elk jaar komt er een bloem uit. 

Maar nu blijkt dat al die bloembollen helemaal niet zo goed zijn voor bijen. Iets wat heel veel mensen niet weten, heel veel mensen zullen zelfs bloembollen planten zodat de bijen al vroeg wat bloemen tot hun beschikking hebben.

De chemische producten die in de landbouw sector worden gebruikt is een grote oorzaak van de bijensterfte. In de gangbare bloembollenteelt worden de meeste chemicaliën gebruikt. Naast dat door het gebruik meer gif in de grond en omgeving komt, komt het ook in de bloembol terecht. Bijen zijn hier heel gevoelig voor en eigenlijk vergiftig je dus de bijen met iets waar je van verwacht dat het goed is.

Gelukkig zijn steeds meer kwekers bezig met biologische bloembollen. Bloembollen die zijn geteeld zonder het gebruik van gif. Vooral vanuit Imker organisaties is hierom ook op aangedrongen bij kwekers. Nu de consument zich er ook steeds bewuster van wordt en er vraag naar komt springen veel telers hier gelukkig op in.

Helaas is dit nog niet overal te verkrijgen. Ik zou bijvoorbeeld nog wel wat sneeuwklokjes of witte krokusjes willen. Want ik hou dan nu wel wat meer van bloemen, maar nog niet van een groot “rommeltje” met allemaal verschillende kleuren.

 

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *