perenboom leiboom

Gebruik van de voortuin, perenboom als leiboom

Aangezien we in de stad wonen en de ruimte in de achtertuin beperkt is, we kunnen er nou niet bepaald een hele boomgaard planten. De voortuin is voor mij altijd een noodzakelijk kwaad geweest, je doet er eigenlijk niks mee, maar het moet er wel mooi uitzien, want iedereen ziet het. Daarom hebben we besloten om het te combineren, we willen aan de ene kant een voortuin waar we iets aan hebben, maar de tuin moet er ook mooi en netjes uitzien.

De eerste stap hierin is inmiddels gezet. De voorkant van onze woonkamer bestaat volledig uit glas, de meeste buren hebben hier een vitrage voor zitten, dit vinden wij zonde van zulke mooie grote ramen die juist een gevoel van vrijheid mogen geven. Wij willen overdag dus geen gordijnen ervoor hangen, maar ook niet het gevoel hebben dat we worden bekeken. We wilden dus een soort heb of hoge planten die het zicht een beetje breken.

Onze keuze is gevallen op perenbomen die we in een leivorm gaan geleiden. Zo kunnen we 2 fruitbomen plaatsen in onze kleine voortuin en een leiboom haag vindt ik er zelf altijd mooi uitzien. Vanwege de leivorm is het plukken van de peren ook nog eens een stuk makkelijker.

We hebben 2 verschillende soorten die zelfbestuivend zijn, maar met kruisbestuiving het nog beter moeten doen. De welkbekende “conference” en iets minder bekende “williams” peren.

perenboom leiboom
Hier kan je zien dat van binnen de hele voorkant glas is en je behoorlijk op de kijk zit.

Voor het hout heb ik lariks hout gebruikt, een kwalitatief goede houtsoort, fsc en een groot voordeel, je hoeft het hout ook niet te behandelen. Waar het hout de grond in gaat heb ik vloeibare rubber gebruikt. Een milieuvriendelijk product, dit staat tenminste op de verpakking, maar moet ik nog wel even goed onderzoeken of dit echt zo is.

Er is ook al een blauwe bes geplant en wat meerjarig bonenkruid, we willen nog wat meer klein fruit bij planten.  Aan de rechterkant van de voortuin willen we naast de voordeur de containers plaatsen zodat we wat meer ruimte in de achtertuin hebben en de voortuin nog praktischer wordt. Deze verbergen we met gaaspanelen waar we bramen aan laten groeien.

Dus, maak meer gebruik van je voortuin.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

40 comments on “Gebruik van de voortuin, perenboom als leiboom

 1. Pingback: notehub.org
 2. Pingback: notehub.org
 3. Pingback: provided link
 4. Pingback: notehub.org
 5. Pingback: notehub.org
 6. Pingback: continue reading
 7. Pingback: notehub.org
 8. Pingback: address
 9. Pingback: notehub.org
 10. Pingback: link
 11. Pingback: notehub.org
 12. Pingback: go to the source
 13. Pingback: click to read more
 14. Pingback: notehub.org
 15. Pingback: go to the source
 16. Pingback: notehub.org
 17. Pingback: go to the page
 18. Pingback: d2a20854899.com
 19. Pingback: find out more
 20. Pingback: vippornsite.mobi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *