zijmuur

2 Plankjes inrichten voor minder dan 11 euro | Woonkamer update

Wij waren heel blij met onze woonkamer, vooral omdat deze netjes, overzichtelijk en in balans was. In onze vorige huur woning stond het helemaal vol met 2e hands dingen die we hadden gekregen of hadden gekocht en vooral hadden staan omdat het goedkoop was. Nu we een huis hadden gekocht wilden wij dit niet meer. Gelukkig geeft mijn vrouw mij daar volledige vrijheid in, omdat ze weet dat het dan mooi wordt. Ik ga nog steeds voor 2e hands dingen, maar zo oogt het totaal niet. Nu we een tijdje hier woonden miste ik toch wel een beetje de gezelligheid in onze woonkamer. 

Er liggen nog heel veel projecten in huis te wachten om klaar te maken, een paar slaapkamers, de kelder, plintjes, plintjes en nog meer plintjes enz. Ben er nu achte dat het wel goed is om dat eerst even te laten wachten en eerst iets anders echt helemaal goed af te werken met inrichting en al. Ik ben een liefhebber van meerdere huisstijlen, vintage, industrieel, Scandinavisch en de urban jungles. Ik ga dan ook voor een combinatie hiervan. Het was eerst wat meer Scandinavisch, maar dan mis ik toch wel heel erg de planten. Planten zijn naast dat het gezellig staat ook heel goed voor de lucht in je huis dankzij de zuiverende werking.

Het begon door alle kamerplanten in ons huis op de witte kastjes te zetten. Lekker vol bij elkaar en juist allemaal verschillende potten, maar die in kleur wel in balans zijn. Je zou denken dat je allemaal dezelfde kleur en vorm zou moeten hebben om een balans te krijgen. Het klopt dat je dan altijd balans krijgt, maar door alles verschillende te doen in een bepaalde harmonie krijg je ook een mooie balans.

planken inrichten voor minder dan 11

Juist het gebruik van verschillende potten past bij een interieur met een budget, daar straks meer over. Terug naar het gezelliger maken van de woonkamer. De planten voegden al heel veel toe. Het was nu echter heel druk op de kast, maar daarboven had je helemaal een kale muur. Hier miste je nu echt wat en de kast leek zo juist heel druk. We hadden eerst ook nog geen idee wat we aan deze muur zouden doen, maar omdat we nu ook wat meer voor botanische woonkamer invloeden gingen besloten we om juist nog meer planten toe te voegen. We beslisten al snel om een paar plankjes aan de muur te maken om daar nog meer planten op te zetten. Ik had nog 4 plankhouders en had een paar planken meegenomen van mijn vader die uit de slaapkamer van mijn broertje kwamen.

Dus plankjes aan de muur, maar nu moesten we nog meer planten hebben en vooral ook meer potten. Ik ging naar de kringloopwinkel om te kijken wat voor moois daar tussen zat, ben nooit eerder voor potten naar de kringloop geweest dus ik was benieuwd wat ik zou aantreffen. Nou daar zaten echt een paar goudmijntjes tussen, ik had voor mezelf duidelijk welke kleuren we hadden en erbij zouden passen. Ook kwam ik nog een leuke vaas met zwart-wit patroon tegen, waar ik eerst mijn twijfels over had, maar echt heel leuk staat op de plank. Ik hou ook wel van oude brocante artikelen zoals een oude typemachine, telefoon, tv. Zoiets zou ook nog wel leuk staan, maar wil er natuurlijk niet de hoofdprijs voor betalen. We kwamen in de “graai” bak nog een schattig oud cameraatje tegen, een leuk detail voor op de plank.

Zo waren we voor minder dan 11 euro klaar. De plank is aangevuld met potten/mandjes die we nog hadden. De kamerplanten die in de potten komen maken het natuurlijk duurder. Dit kan je echter zo duur maken als je zelf wil. Hier wat tips om goedkoop je potten te vullen met planten:

  • Koop kleine plantjes: Een kleine kamerplant kan je al snel voor maar 2,- kopen en planten worden uiteindelijk altijd groter. Bij het inrichten van een huis met een beperkt budget is geduld gewoon heel belangrijk.
  • Haal stekjes uit je andere kamerplanten: Veel kamerplanten maken ook zelf nieuwe plantjes aan.
  • Vraag vrienden familie om stekjes
  • Koop kamerplanten waar al meerdere plantjes in zitten.
woonkamer overview
Zo ziet onze woonkamer er nu uit. In de hoek ga ik nog een hangplant op hangen en misschien aan de muur nog een leuke foto. De metalen mobiel boven de tafel maak ik nog een lamp van.
zijmuur
De “ouderwetse”mandjes hadden wij nog. 1 gekregen van oma en 1 heeft mijn vrouw al van jongs af aan. In combinatie met de planten lijken deze oubollige mandjes weer leuk en geven een mooie vintage look
skateboard
Ik heb de tekening van mijn oude skateboard afgeschuurd en dit geeft nou een leuke vintage look.
palletblock
Een stukje pallet als leuk detail
camera
En de leuke camera

Ik ben heel blij met het resultaat en deze muur ziet er al heel leuk uit. Ben blij dat ik de andere werkzaamheden even heb stilgelegd want zo’n gezellige volle hoek van de woonkamer geeft me al heel veel plezier als ik op de bank zit of de kamer binnenkom.

En ondanks dat er nu meer staat is het nog steeds lekker netjes en overzichtelijk, heerlijk.

 

 

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *