budget besparen

Budgetlijst vast gesteld

In mijn vorige bericht heb ik een overzicht gezet van onze inkomsten & uitgaven. Hierin had ik ook gezet dat we met een budget voor bepaalde dingen gaan werken om een beter inzicht te krijgen in onze kosten en kijken hoeveel we nog kunnen besparen.

Boodschappen

We houden nu na de vaste lasten, boodschappen, reservering onvoorziene kosten en spaargeld €392,- over voor alle overige uitgaven. We willen vanaf nu gaan kijken of we voor €70,- in de week kunnen rondkomen. Dan komt dit maandbedrag op €303,33 in plaats van de €390,- die we eerst hadden vastgesteld. Wij willen met boodschappen echter niet besparen op biologische en fair trade producten, dit vinden wij nog steeds erg belangrijk.

Uitjes

Wij waren altijd al heel zuinig met uitjes en gaan eigenlijk nooit uit eten. Hierdoor bespaarden wij altijd al veel. Naar het zwembad en daar een patatje eten is bijvoorbeeld een heel leuk uitje voor ons  of gewoon in een snackbar een patatje eten. Wij hadden altijd 1 dag in de week dat we ongezond gingen eten, dan gingen we naar een snackbar of bestelden een pizza. Dit hebben we nu ingeruild voor iets ongezonds uit de supermarkt haha. Daar kunnen we dan ook echt wel van genieten en maakt het ook speciaal. Daarom hebben we dit budget vastgesteld op €30,- in de maand. Dat daagt ons nog meer uit om ook goedkope of gratis uitjes te zoeken voor het gezin. Ik ga nog een bericht schrijven van leuke gratis uitjes die je met je gezin kan doen.

Kleding

Het is al heel lang geleden dat we nieuwe kleding hebben gekocht. Ik krijg soms nog wel eens kleding van mijn zwager. Mijn vrouw koopt tweedehands wel eens kleding. Dit budget hoeven we ook niet zo groot te doen en zetten we op €10,- in de maand. Voor mannen is er vaak wat minder keuze in tweedehands kleding jammer genoeg.

Dan houden we op dit moment €392,- over in de maand. Dat houden we vast niet over, want als we in een 2e hands winkel komen kopen we misschien ook nog wel wat leuks voor in huis, we geven aan goede doelen of kopen een cadeautje voor iemand. De komende maand gaan we al onze uitgaven goed bijhouden en kijken wat we dan precies overhouden en of we voor meer dingen een budget moeten vast stellen. Zolang ik nog 5 dagen werk is dit extra geld altijd lekker. Dat kunnen we nu nog mooi gebruiken om te investeren.

Sinds we hier mee zijn begonnen begin dit jaar voelen wij ons al wel heel erg gezegend en rijk, terwijl ik daarvoor nog wel eens zat te zeuren over mijn mindere loon als ik naar mijn vrienden & familie keek. Dat is nu al een mooie winst.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

3 comments on “Budgetlijst vast gesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *