De buit van een ochtendje naar de dorcas winkel

Vanwege de kerstvakantie had ik nog een dagje vrij tegoed van werk en die heb ik vandaag opgenomen. Wij hebben wel meerdere tweedehands winkels, maar dorcas vinden we zelf de leukste, ook omdat je daarmee een goed doel steunt. Deze is helaas op mijn vaste vrije dag gesloten dus konden we er nu een keer samen heen. 

Onze jongste wordt bijna een jaar en met het oog op besparen wilden we kijken of we hier ook een leuk cadeautje voor hem konden vinden, dat is gelukt en we hebben nog meer gevonden.

goedkoop kadootjes kopen

Als je zoontje nog zo klein is maakt het hem echt niet uit of hij wat krijgt op zijn verjaardag, maar we vinden het wel leuk om hem toch iets te geven. We hebben wat leuk speelgoed gekocht waar hij lekker mee kan gaan ontdekken.

Wij zijn ook echte spelletjes mensen, alleen hebben we daar sinds we kinderen hebben veel minder tijd voor. Onze oudste zoon van 3 begint nu ook al bepaalde spelletjes te begrijpen, domino deden we al wel langer, maar hij heeft nu ook memory ontdekt en spelen we al bijna elke dag. We hebben verder nog niet echt andere spelletjes voor kleine kinderen en toen kwam ik het leuke spel “kuikens zoeken” tegen, een spelletje wat hij zeker zal snappen, maar wel weer wat anders is dan domino & memory. Als ons jongste zoontje jarig is geven we onze oudste dit spel als een cadeautje. Wij vonden het vroeger als kind ook altijd leuk als wij ook een kleinigheidje kregen als een broertje of zusje jarig was.

Zelf hou ik heel erg van tactische spellen met zo min mogelijk geluksfactoren. Ik zag het spel pinguïn liggen en dat is nu een perfect spelletje wat we kunnen spelen. Het is simpel, bevat geen geluk en kunnen we even snel tussendoor spelen en dat voor maar €0,50.

De eerste keer

Sinds we dit jaar met dit plan zijn begonnen voel ik me al veranderd. Ik heb nu zelfs voor de eerste keer tweedehands kleding aangepast in een winkel. Dit was eerst altijd een hele hoge drempel voor mij, maar omdat we nu zo leuk met ons plan bezig zijn deed ik het zonder moeite en daar verbaasde ik mezelf mee.

leren tas goedkoop

Zo heb ik nu een mooie blouse gescoord. We kwamen ook nog een leuke hippe leren tas tegen die we gaan gebruiken als luier tas. We willen net zoals we dat met onze huis inrichting doen, laten zien dat je met een beperkt budget er ook “hip” uit kan zien.

hippe budget kleding

Terwijl ons kleine zoontje net sliep hebben we het spel pinguïn al een keer gespeeld en de vermoedens klopte. Pinguïn is een leuk snel tactisch spelletje dat je even snel tussendoor kan spelen. Dat was zeker die €0,50 waard!

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *