gratis uitjes

Top 5 leukste gratis uitjes met mijn gezin

Wij hebben vanaf januari een budget vastgesteld van €30,- voor uitjes met het gezin. Alle uitjes hoeven namelijk geen geld te kosten, ik geef hier onze top 5 van gratis uitjes in willekeurige volgorde, we hebben geen favoriet.

Kinderboerderij

geit kinderboerderij gratis uitje

De kinderboerderij kan je gratis heen en er is vaak van alles te beleven. Ik hou zoals je weet van dieren dus ik vindt dat sowieso al leuk en de kinderen kunnen ook konijntjes & geitjes aaien. Wat leuk is aan de kinderboerderij bij ons in de stad is dat er bij het speeltuintje ook allemaal loop & trap trekkers staan. Dat vindt onze oudste hartstikke leuk, mijn vrouw kan mooi op een bankje zitten en ik ga nog even bij de diertjes kijken.

Speeltuin/park

speeltuin gratis uitje

Wij wonen vlakbij een park en in het park is ook een grote speeltuin. In het park kan je heerlijk lopen want het is behoorlijk groot en bij de speeltuin kunnen we even lekker zitten en de kinderen spelen. Nou ja, ik klim zelf ook vaak genoeg mee zonder dat ik me daarvoor hoef te schamen, want als papa mag dat natuurlijk. Voordat we hier woonden gingen we ook vaak met de fiets de stad in en zochten we gewoon een speeltuin op, er zijn er echt meer dan je denkt. Elke wijk heeft er wel 1 en dat maakt het ook steeds weer anders.

Bos – bezoekerscentrum

bezoekerscentrum gratis uitje

Wandelen in het bos is wel leuk, maar niet iets wat we vaak doen. Wat wel een heel leuk gratis uitje is op 15-20 minuten afstand is het bezoekerscentrum van Dwingelderveld van natuurmonumenten. Sowieso is het gebied van Dwingelderveld al prachtig, maar bij het bezoekerscentrum kan je ook genoeg doen. Zo is er een pad dwars door een vijver waar je door een glas het onderwaterleven kan zien. Er is een leuke klim en klauter route, waterpompen, wilgenhutten en een stukje verder lopen heb je ook de schaapskooi. Enige nadeel is wel dat het op mooie dagen en in de vakantie gigantisch druk kan zijn.

Winkels

Dit zal je misschien een vreemde vinden, maar is echt een uitje voor ons. Op mijn vrije dag naar een leuke winkel gaan, zoals een 2e hands winkel, een tuincentrum of ikea voelt voor ons ook als een uitje. Veel meer kan ik er ook niet echt over zeggen, we vinden het gewoon leuk om samen even op stap te gaan, in de auto is het al gezellig.

Zwemplas

 

zwemplas gratis uitje

Dit is helaas niet iets wat je het hele jaar door kan doen, maar zo gauw het lekker weer wordt is het heerlijk om in een zwemplas te gaan zwemmen, lekker in de natuur. Toen we nog geen kinderen hadden fietsen we in de warme maanden bijna elke dag even naar het zwemwater in de buurt voor een verfrissende duik, al was het maar een half uurtje, even lekker zwemmen. We wonen er  nou iets verder van af en omdat onze kinderen nog niet kunnen zwemmen gaan we dan naar een echte zwemplas die wat ondieper is. Ook heb je daar een groot strand erbij waar ik, ow ik bedoel mijn zoon natuurlijk zich helemaal kan uitleven met het bouwen van zandkastelen, muren om mama heen en rivieren. Naar het zwembad gaan is 1 van onze leukste uitjes, maar kost geld, dus het is niet zo gek dat zwemmen in natuur water in onze top 5 staat.

Ik hoop dat ik jullie hiermee misschien ook een paar tips heb gegeven voor leuke gratis uitjes, maar misschien heb jij ook nog wel een tip voor ons. Ik hoor graag wat jullie een leuk gratis uitje vinden. Als je nog een leuk goedkoop uitje weet mag dat natuurlijk ook.

 

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *