update halverwege januari

2 weken onderweg, lopen we nog op schema?

Sinds we begin dit jaar bewust bezig zijn gegaan met onze inkomsten en uitgaven en een budget lijst hebben vastgesteld is het allemaal een stuk makkelijker bijhouden. Halverwege de maand wil ik alvast een update geven van hoe het gaat. 

Boodschappen €70,- per week

Ik noteer alle inkomsten en uitgaven in een excel bestandje (geniaal programma trouwens) aan het einde van de week en zo kunnen we nu al heel bewust alles goed bijhouden. Na de eerste 2 weken zitten we hier nog €6,- onder. Mijn vrouw vindt het ook al heel leuk om met een budget boodschappen te doen, het wordt een beetje een sport op die manier. Zij zal binnenkort ook een berichtje plaatsen wat voor boodschappen zij daar zoal van doet. Als we heel goedkoop willen, dan kunnen we zeker wel onder de €50,- uitkomen, maar wij vinden biologische en fair trade producten erg belangrijk, vandaar dat we €70,- doen.

Kleding €10,- per maand

Kleding hebben we deze maand €6,- aan uitgegeven. We zijn niet van plan om elke maand kleding te kopen, maar dan nemen we het budget van een maand waarin we niks kopen mee naar de volgende maand.

Tanken €70,- per maand

Met tanken zitten we nu op €41,40. Hier hadden we niet zo’n goed idee van hoeveel we hier in de maand aan kwijt zijn. We gebruiken de auto niet zo heel vaak en doen bijna alles op de fiets. We zitten nu halverwege met een volle tank dus dit hebben we misschien wel goed ingeschat.

Uitjes €30,- per maand

Uitjes hebben we deze maand nog niks aan uitgegeven, saai hè! Wat ik hier zo leuk aan vindt is dat we hier een budget voor in hebben gesteld. Nu is het echt leuk dat we er niks aan hebben uitgegeven en kunnen we komende week iets (betaald) leuks gaan doen. Ging vandaag al met mijn zoontje kijken naar iets waar we naartoe zouden kunnen gaan deze week. Als we nog maar wel genoeg geld overhouden om een keer naar het zwembad te gaan vond hij en daar zorg ik voor!

Dit waren de budgets die we vast hadden gesteld, maar nu we onze uitgaven zo goed bijhouden krijg je ook inzicht in de andere uitgaven. Cadeautjes is bijvoorbeeld ook eentje wat elke maand terugkomt en die hou ik ook bij in een aparte categorie in excel. Zo krijgen we een beetje een overzicht van hoeveel we hier aan uitgeven, maar daar willen we geen budget voor vaststellen.

Het gaat halverwege de maand dus heel goed, we zitten nog goed onder onze ingestelde budgets, geven zeker niet meer geld uit dan er binnenkomt en het belangrijkste, we hebben er plezier in en voelen ons alleen nog maar rijker.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *