biologische boodschappen

Welke boodschappen kopen wij dan van die €70,-

Ik wil graag laten zien wat wij dan zoal kopen van die €70,- aan boodschappen, hierbij heb ik ook een duidelijk eerste doel voor mijzelf gesteld. Het doel voor mij is om voor 70 euro per week boodschappen te doen maar dan wel met het liefst 80 % bewuste artikelen, daarmee bedoel ik biologisch/fairtrade/duurzame vis of gerecyclede (toiletpapier) producten. Ook proberen we zo gezond mogelijk, zo min mogelijk suiker/e-nummers/toevoegingen en elke dag groenten en fruit op het menu! Waarom bewuste producten? Beter voor mens en milieu en meestal lekkerder! Het liefst zou ik voor de 100% bewust gaan, maar ik denk dat dat nu nog niet lukt. Je moet ergens beginnen.

Afgelopen week had ik 28 bewuste artikelen van de 43 producten, dat is 65 %. Nog niet mijn ideaal dus, maar ik heb nu al een paar producten in gedachten die ik de volgende keer biologisch doe als dat in het budget past. Ik had €20.85 bij AH en €49.35 bij Aldi, in totaal €69.93 dus net onder de €70!

Wat koop ik dan zoal? Hieronder een lijstje met producten die ik op dit moment meestal koop. Ene week wat meer dan de andere week, als iets in de aanbieding is neem ik natuurlijk wat extra mee.

– Brood 4x
– Biologische bananen
– Elstar appels
– Peren
– Kiwis
– Biologische aardappels (Hebben meestal aardappels uit opa’s tuin)
– Bio/fair rijst
– Biologische pasta
– Biologische pasta saus
– Biologische diepvriesgroenten bonen/boerenkool/brocoli/bloemkool etc. 4x
– 100% pindakaas biologisch ah
– Biologisch jonge kaas
– Choco pasta puur fairtrade (voor mijn man mee naar werk)
– Biologische koekjes (voor vrije dag en gasten)
– Gras roomboter
– Biologische uien
– Biologische knoflook
– (Bio) paprika
– Biologische wortels
– Chips 2x (voor mijn man;)
– Kokosmelk
– Griekse yoghurt
– Toiletpapier Popla
– Roomkaas
– Lekkers voor het weekend bv. Chocola fairtrade
– Biologisch rundergehakt
– Biologisch rund of kip vlees met korting
– Radler 0.0
– Ranja en frisdrank (voor gasten)
– Biologische kruidenthee rooibos/kamille/brandnetel.
– Krackers
– Honing (van het tuincentrum/lokaal)
– 100% biologische appelstroop AH
– Biologische eieren
– Afbakbroodjes
– Biologische kokosolie

Biologisch roggemeel, havermout, kokosbloesemsuiker, kokos en keltisch zeezout heb ik een keer bij Pit en Pit besteld daar heb ik nog voorraad van, dat scheelt dus weer voor nu.

We eten geen toetjes, maar wel af en toe wat yoghurt dus dat scheelt ook op ons budget. Zoals Berry had beschreven drinken we alleen water of thee of Berry radler. Daarmee besparen we denk ik ook al veel.
Qua babyvoeding krijgt onze kleine (bijna 1 jaar) vooral nog borstvoeding en eet hij met ons mee, alleen geen suiker en zo min mogelijk zout. Hiermee bespaar je ook veel want babypotjes zijn best duur!

Voor nu koop ik de boodschappen allemaal in de supermarkt omdat ik dat met 2 kleintjes al genoeg gedoe vind. In de toekomst wil ik ook kijken naar biologische winkel in de buurt, of bij biologische boerderijen etc. Dat scheelt vaak toch weer verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld, maar goed je kunt niet alles te gelijk.

Ik moet nog uitvinden of dit elke week gaat lukken en of we 80 % bewuste producten kunnen kopen voor 70 euro per week. Ik ga het in ieder geval proberen! En anders maar wat minder ‘luxe’ producten zoals chips/chocola. We willen niet inleveren op gastvrijheid dus koekjes en hapjes voor de gasten blijven er wel. (Meestal wel verstopt, anders eet Berry ze al op)

Mijn verlangen is een echtgenote, moeder en vrouw naar Gods hart te worden. Ik hou er van om samen met mijn gezin te zijn, mijn man en kinderen om me heen te hebben, daarom werk ik bewust ook niet buitenshuis. Ik vind het leuk om te besparen, tweedehands dingen te kopen, en kleding te herstellen op de naaimachine.  Ik zou graag alles zo natuurlijk en puur mogelijk koken, kopen en maken. Mijn ervaringen en zoektocht hierin deel ik graag!

One thought on “Welke boodschappen kopen wij dan van die €70,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *