boodschappen biologisch aanbiedingen

Boodschappen update | Bewuste producten in de aanbieding

Vrijdag eindelijk boodschappen gedaan voor deze week. Ik stond dinsdag op het punt om weg te gaan maar toen werd onze oudste ziek en daarna werd de jongste ziek.  Ik kwam nog wat leuke acties tegen en was natuurlijk benieuwd of mijn challenge was gelukt.

Ik had een heel lijstje gemaakt en ging gewoon even kijken wat er in de aanbieding was of afgeprijsd. Ik moest even weer schakelen om zoveel mogelijk bewust te kopen, heel veel dingen kon ik gewoon overslaan, dat blijft makkelijk.

Ik heb best veel biologische/bewuste dingen gekocht maar ook een aantal niet. Gewoon biologisch brood hebben ze niet altijd bij de AH of erg duur en maar 1 brood dan bijvoorbeeld. Qua fruit vond ik ook erg weinig keus, ik heb biologische bananen meegenomen (thuis had ik nog appels en peren). Volgende week ga ik een keer naar de biologische boerderijsupermarkt in de buurt voor fruit.

Zoals ik al zei kwam ik nog wat leuke acties tegen. De fairtrade biologische rijst komt een andere verpakking voor en die was nu maar €0,79 per pakje, normaal €1,49 geloof ik. Gelijk 7 pakjes meegenomen.  Bijna bij de kassa bedacht ik me om nog even te kijken bij de kortingstafel, meestal staat daar niet veel soeps voor mij, maar dit keer had ik geluk! Biologische notenpasta voor maar €1,19! Normaal koop ik die weleens bij de aldi voor €2,99 dus erg goedkoop! Ook gelijk 4 potjes meegenomen, ook zag ik op deze tafel biologische pindakaas, biologische pompoenspread, en biologische wraps, mooie vangst dus.

Verder waren de zonnatura(biologisch) producten in de bonus, 25% korting. Daar heb ik maiswafels, brandnetelthee en appel/perenstroop van gekocht. Ik keek nog even bij het toiletpapier en zag dat het eco ah toiletpapier in de aanbieding was, dit was zo dus dat ook meegenomen.

De grasboter was ook in de aanbieding dus daar ook gelijk een voorraad van gekocht.  Hier zit ik nog een beetje over te twijfelen of ik ook voor bio roomboter ga. Ik heb namelijk een keer gelezen/gehoord  dat grasboter veel gezonder is (en smeert makkelijker), maar ja die is weer niet biologisch, iemand tips?

Verder had ik nog biologische gehaktballetjes en knoflook met 35% korting, scheelt toch weer! Met al die acties bespaar je toch snel weer heel wat en je hebt mooie biologische producten, win win dus.

boodschappen aanbieding biologisch
Dit waren de bewuste producten die in de aanbieding waren

Nu de balans opmaken, is de 80% gelukt? (zoals hier te lezen is dit mijn uitdaging). Ik bereken het aantal producten als soort, dus de 7 pakjes biologische rijst tel ik als 1 product. Vorige keer had ik echt het aantal gedaan, maar dit is voor ons een logischer berekening. 26 van de 30 producten waren bewust, maar liefst 87%, missie geslaagd.

De €70 euro heb ik ook niet gered deze week, het totaal bedrag was €76,86. Maar ik heb ook veel beleg en boter gekocht waar ik nog weken mee kan doen en een voorraad van artikelen die in de aanbieding waren. Bovendien zaten we vorige week nog onder het budget dus dat komt wel goed.

Zo dit keer even een uitgebreid bericht over de boodschappen die ik heb gedaan. Dit ga ik niet elke week doen hoor haha, dat kost teveel tijd maar voor deze keer vond ik het wel leuk.  Vooral als je bewuste producten vind in de aanbieding zoals ik dit keer!

 

Mijn verlangen is een echtgenote, moeder en vrouw naar Gods hart te worden. Ik hou er van om samen met mijn gezin te zijn, mijn man en kinderen om me heen te hebben, daarom werk ik bewust ook niet buitenshuis. Ik vind het leuk om te besparen, tweedehands dingen te kopen, en kleding te herstellen op de naaimachine.  Ik zou graag alles zo natuurlijk en puur mogelijk koken, kopen en maken. Mijn ervaringen en zoektocht hierin deel ik graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *