Kinderkamer verven | Natuurlijke verf

We zijn op dit moment ook bezig om de kinderkamer van onze oudste af te maken. Anderhalve week geleden hebben we de muren geverfd. We hebben nog een behoorlijke hoeveelheid verf staan. Nadat we al meerdere bussen hadden gebruikt hebben we een hele grote hoeveelheid goedkoop ingekocht van een verfhandel, omdat deze helaas uit het assortiment verdwijnt, namelijk “Nature paint.”

De naam zegt het al, het is een 100% natuurlijke verf, hier een lijstje van de eigenschappen van Nature paint en waarom wij het gebruiken:

 • 100% Natuurlijke (poeder) Verf
 • Veilig voor mens en natuur
 • Veilig schilderen tijdens de zwangerschap
 • Op basis van klei, talk en kalksteen
 • Pigmenten komen rechtstreeks uit de natuur
 • Thuis mengen met lauwwarm water
 • Alleen aanmaken wat je nodig hebt
 • Dezelfde dag het vertrek weer inruimen
 • Kleurenpalet van natuurlijke tinten
 • Volledig afbreekbaar
 • Vrij van oplosmiddelen en hypo-allergeen

Op deze site staat meer informatie over Nature paint, maar er zijn nog wel meer natuurlijke verf merken.

Een groot verschil met “gewone” verf is dat je deze verf eerst zelf moet aanmaken met water. Je krijgt het in poeder vorm, je meet hoeveel poeder je nodig bent en doet dit in een emmer. Dan voeg je lauw water toe en mix je het door elkaar tot het een vloeibare massa is. Daarna laat je het nog even 20 minuten staan en kan je beginnen met verven. Tijdens het verven roeren we soms ook de emmer nog even door.

Het is wat meer werk, maar dat is ons zeker waard.

Beneden zijn onze muren hier al mee geverfd en onze eigen slaapkamer ook. Nu was het dus de beurt aan de kinderkamer. Omdat we erg tevreden waren met naturepaint, hoefden we niet na te denken toen we een leuke deal tegenkwamen op marktplaats . Wat leuk is aan de grote hoeveelheid die we hadden ingekocht, is dat we uit vele kleurtjes kunnen kiezen. Voor deze kamer hebben we gekozen voor de kleur “Beach.” Een kleur die we zelf misschien nooit hadden besteld, we zijn in ieder geval blij met het resultaat.

 

De kale muur, behang eraf gehaald.
nature paint poeder
Verf als poeder in de emmer
Al wat water toegevoegd
nature paint natuurlijke verf
Na goed roeren en de juiste hoeveelheid water is de verf klaar
nature paint muur geverfd
Het eindresultaat

Mooi kleurtje voor een stoere jongenskamer. Heb inmiddels ook zelf een lamp gemaakt van een oude gitaar, daar maak ik ook nog wel een berichtje over.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

4 comments on “Kinderkamer verven | Natuurlijke verf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *