diy gitaar lamp

Lamp van een oude gitaar maken

De muren van de kinderkamer waren geverfd, de vloer ligt erin, de hoogslaper staat al, maar er was nog geen lamp. Op deze kamer hing al wel een grote TL bak, maar die hebben we er natuurlijk uitgehaald. In de woonkamer had ik ook al zelf een lamp gemaakt en wilde nu ook weer zelf een lamp maken, maar wat voor 1? Jolien kwam toen met een oud idee aanzetten: “waarom gebruik je die oude gitaar niet voor de kamer?”

Zo gezegd, zo gedaan. Deze gitaar is van mijn moeder geweest en daar speelden wij als kleine kinderen al mee (zitten zelfs nog steeds dezelfde snaren op). Toen ik uit huis ging heb ik de gitaar meegekregen(genomen) omdat ik inmiddels zelf al wat jaartjes gitarist was. Heeft in ons oude huis mooi aan de kant gehangen naast mijn andere gitaren en instrumenten en met kerst versierden we hem soms ook al wel eens met kerstverlichting. Een gitaarlamp op zich is al mooi, maar als het ook nog eens een gitaar is waar een verhaal achter zit is het natuurlijk extra mooi. Mijn zoontje zit ook al vaak mee te brullen en te spelen op zijn kleine gitaartje, dus een gitaarlamp past ook zeker bij zijn kamer. Alles wat ik verder nodig had om de lamp te maken had ik nog in huis:

  • Gitaar
  • Stukje hout
  • Lampfitting
  • Ledlamp
  • Kabel
  • Lasklem
gitaar lamp benodigdheden
De benodigdheden, valt wel mee hoeveel het is

Voor gereedschap ben je een boormachine en een zaag nodig. Het zijn niet zo heel veel handelingen die je moet doen en is ook niet heel ingewikkeld.

1 | Bevestig de fitting op een stuk hout

gitaar lamp fitting
Boor een gat van de juiste grootte door het hout. Op de meeste fittingen zit een schroefkop zodat je de fitting goed klem kan zetten

2 | Boor een gat in de achterkant van de gitaar

gitaar lamp

3 | Kabel trekken

gitaar lamp kabel
Trek de kabel via het klankgat door het geboorde gat heen

4 | Latje vastmaken

gitaar lamp 2
Maak het latje net wat onder het klankgat vast met een paar kleine schroefjes. Het verschilt per gitaar hoe ver je nog naar beneden kan. Bij deze gitaar kon ik de lamp niet verder naar beneden doen, omdat er nog ander houtwerk in de gitaar zit.

5 | Aansluiten en ophangen

gitaar lamp branden
De lamp aansluiten en branden maar. Ik heb de gitaar aan het plafond geschoven zoals je ook wel met een foto lijstje doet. Je kan de gitaar ook ophangen aan een ketting bijvoorbeeld.

Wij zijn weer blij met het resultaat. Ik was eerst nog bang dat er te weinig verlichting vanaf zou komen, omdat de lamp in de gitaar zit, maar in het donker licht hij de hele kamer mooi op. Zo heeft deze gitaar nog een mooi ander gebruik gekregen, want nu zat hij maar stof te verzamelen in een kast.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

2 comments on “Lamp van een oude gitaar maken

  1. Wat een originele lamp! Goed bedacht! En dat van mijn oude gitaar. Ik wist niet eens meer waar die gebleven was. Leuk idee dat ie nu op m’n kleinzoon z’n kamer hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *