40 dagen tijd challenge

Leuke challenges 40 dagen tijd

Komende woensdag begint de 40 dagen tijd. Voor ons christenen een tijd waarin we toeleven naar Pasen en het offer wat Jezus heeft gegeven. Het is ook een mooie periode om te vasten van iets vanzelfsprekends in je leven zodat je hier nog meer stil bij kan staan en dankbaar voor kan zijn.

Het kan best wel lastig zijn om te breken van iets wat altijd vanzelfsprekend is geweest in je leven. Ik neem even het voorbeeld van geen suiker meer eten. Als je hier zo van de 1 op de andere dag mee stopt kan het moeilijk zijn en is het ook lastig om gemotiveerd te blijven. Als je steeds iets meer mindert dan is het makkelijker, maar je kan ook een 40 dagen challenge doen. Dan heb je duidelijk een eindpunt en is het makkelijker om vol te houden.

Zo hebben wij ook een keer 40 dagen zonder suiker geleefd en het suikergebruik is daarna ook veel minder geworden dan ervoor. Het liefst doen we nog minder, maar wij zijn ook nog steeds op weg. Wij hebben hier een lijstje met challenges die goed zijn voor je gezondheid of het milieu die je zou kunnen doen deze 40 dagen tijd of bijvoorbeeld voor een heel jaar.

40 dagen….

 • Niks met suiker kopen of eten
 • Geen plastic afval
 • Overdag niet op je telefoon kijken
 • Geen facebook of andere social media
 • Leven van een dag minder loon per week
 • Alleen biologisch eten
 • Geen vlees
 • Geen alcohol
 • Geen auto of op de fiets naar werk
 • Geen tussendoortjes of snacks
 • Boodschappen met een budget

Een jaar….

 • Geen nieuwe kleren kopen
 • Alles 2e hands kopen
 • Alleen fair trade kleren kopen

Sommige hiervan doen wij inmiddels al in ons leven zoals geen nieuwe kleren kopen, 2ehands dingen kopen en zo veel mogelijk biologisch eten. Het mooiste en ons doel is als we al veel meer van deze lijst zouden doen, maar stapje voor stapje doen we steeds meer. Nog veel meer het plastic afval verminderen is eentje waar we nu ook heel sterk mee bezig zijn bijvoorbeeld. Laat je ook vooral niet demotiveren of slechter voelen door wat andere mensen allemaal al doen, alles wat je al doet of laat is al pure winst voor jezelf en het milieu. Laat je vooral inspireren door hen, dat doen wij ook.

Weet jij nog een leuke challenge?

 

 

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

One thought on “Leuke challenges 40 dagen tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *