makkelijke milieu tip duurzame bank

Makkelijke milieu tip 1 | Veranderen van bank

In de serie “makkelijke milieu tips” willen we graag tips geven die weinig of geen moeite kosten, je bijna niks van merkt of waarbij je niet hoeft in te leveren op comfort, maar die toch zeker bijdragen aan een duurzamere wereld.

Wat heeft jouw bankkeuze nou voor invloed op het milieu? Nou, de bank gebruikt jouw geld om in andere projecten te investeren of om geld uit te lenen. Met de keuze voor je bank steun je dus ook indirect bepaalde projecten, praktijken en bedrijven.

Dan is het toch ook fijn om te weten dat jij bij een bank zit die bijvoorbeeld in duurzame projecten investeert en niet het tegenovergestelde. Op deze site: eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer kan je zien hoe de grootste 8 banken van Nederland scoren op verschillende onderdelen.

Als je wil kiezen voor een duurzame bank heb je eigenlijk 2 keuzes, ASN bank of Triodos. Wij zitten zelf bij ASN bank, hebben we destijds voor gekozen omdat de projecten waar zij in investeren ons meer aanspraken dan Triodos. Je krijgt ook een mooi bankpasje met een orca erop haha.

Dus zelfs met je bankkeuze kan je al een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *