ecosia zoekmachine

Makkelijke milieu tip 2 | Ecosia in plaats van google

In de serie “makkelijke milieu tips” willen we graag tips geven die weinig of geen moeite kosten, je bijna niks van merkt of waarbij je niet hoeft in te leveren op comfort, maar die toch zeker bijdragen aan een duurzamere wereld. 

Google is niet meer weg te denken tegenwoordig, het is met afstand de populairste zoekmachine. Google werkt simpel en duidelijk, maar er is nu een alternatief. Ecosia is een zoekmachine die bomen plant met de inkomsten die ze krijgen van advertenties. Zoals ze zeggen op hun website “plant bomen terwijl je zoekt.”

Via de website kan je een gratis plugin installeren voor je browser downloaden, heel makkelijk om te doen. Daarna werkt het net als google, je kan rechtstreeks in de taakbalk zoeken en de resultaten worden net zo weer gegeven als in google. Je hebt bijna niet in de gaten dat het anders is dan google.

ecosia zoekmachine milieu bewust
Op dit moment hebben ze al heel wat boompjes geplant.

Toen ik er van hoorde heb ik het gelijk geïnstalleerd en gebruik het nu al een aantal weken. Heb nog steeds niet het idee dat ik nu iets mis, dus het is zeker een tip. Het doel is om in 2020 een miljard bomen te hebben geplant. Ze zijn ook heel transparant over de inkomsten en plaatsen hier dan ook maandverslagen van. Het is echt een bedrijf met een missie. Een mooi en innovatief idee om iets wat we elke dag gebruiken in te zetten voor het milieu.

Aanvulling op het bericht (28-3)
In dit bericht komt misschien een beetje naar voren alsof Google de grote slechterik is, dat was niet mijn bedoeling. Google draait bijvoorbeeld zelf ook al volledig op groene energie en is daarin ook echt een voorloper. Het idee en initiatief van Ecosia spreekt mij echter zo aan dat ik dat graag wil steunen en daarom gebruik ik het.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *