biologische fruit tas

Biologische fruit tas van de groenteboer

Sinds een paar weken bestel ik een biologische fruit tas bij de groenteboer hier in de buurt, Jan van Assen in de Wielewaal in Hoogeveen. Ik kwam op dit idee omdat er niet veel biologisch fruit in de supermarkt verkrijgbaar is, vaak alleen bananen en appels. Een paar jaar geleden had ik ook al eens zon tas besteld maar toen vond ik het wat te veel gedoe en nu wonen we er dichterbij. 

Hoe werkt het
Je besteld de fruit tas voor donderdag en de volgende woensdag kun je het pakket ophalen. Het kost 8,95 en er zit best veel fruit in. De ene week bijvoorbeeld veel kiwi’s en mandarijnen en de andere week weer sinaasappels en appels. Het is elke week weer een verrassing. Er zit ook een papiertje bij met recepten en informatie waar het fruit vandaan komt. Het zit in een papieren zak dus dat scheelt ook weer plastic afval.

biologische fruit tas 2

Ik heb ook 2 keer een groentetas besteld, maar dit viel ons een beetje tegen, ten eerste omdat er alsnog een aantal dingen in plastic zat en ten tweede groentes waar we niet zo dol op zijn.  Maar ik vind het een super initiatief! Tot nu toe ben ik de enige die bij deze vestiging zo n fruit tas besteld. Er zit ook een vestiging in Hollandscheveld en daar worden er wel meer besteld.

Het gaat uit van de organisatie Odin. Dus voor de mensen uit de rest van Nederland, kijk eens op site welke locaties ze nog meer biologische groente en fruittassen bezorgen. Elke week een leuke verrassing en we eten nu meer gevarieerd fruit en lekker biologisch! Vooral de mandarijnen zijn heerlijk, wat een verschil.

Mijn verlangen is een echtgenote, moeder en vrouw naar Gods hart te worden. Ik hou er van om samen met mijn gezin te zijn, mijn man en kinderen om me heen te hebben, daarom werk ik bewust ook niet buitenshuis. Ik vind het leuk om te besparen, tweedehands dingen te kopen, en kleding te herstellen op de naaimachine.  Ik zou graag alles zo natuurlijk en puur mogelijk koken, kopen en maken. Mijn ervaringen en zoektocht hierin deel ik graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *