nationale zaaidag

Wij zijn een voedselbank voor bijen met nationale zaaidag 22 april | the Pollinators

22 april is het nationale zaaidag, 3 jaar geleden opgezet door de bijenstichting en imker Pim Lemmers. Op deze dag wordt iedereen opgeroepen om bloemen te planten om de bij en andere bestuivers te helpen. Hierdoor hebben de bijen genoeg voedsel om de zomer mee door te komen. Het gaat al een tijd niet goed met de bij en die is van levens belang.

Sinds vorig jaar doen the pollinators ook mee met de nationale zaaidag en zij delen gratis biologische bloemzaden uit in de week voor 22 april. Op vele afhaalpunten door Nederland kan je dan zaden ophalen. In Hoogeveen was nog geen afhaalpunt dus daar hebben wij ons voor aangemeld.

Via de website Nudge kan jij je opgeven om ook gratis zaden op te halen.

Woon je dus in de buurt van Hoogeveen, heb je nog een stukje grond over of weet je in de buurt nog een plek die braak ligt en niet gemaaid wordt? Meld je dan aan via deze site:https://www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen/afhaalpunt-voor-nationale-zaaidag-berry/ om bij ons (of een ander afhaalpunt) gratis biologische bloemzaden op te komen halen. Het zou mooi zijn als we hier in de buurt de bij ook een beetje kunnen helpen en het probleem van bijensterfte meer onder de aandacht kunnen brengen.

Waarom biologische zaden? Dan weet je zeker dat er geen insecticiden zijn gebruikt, welke een grote oorzaak is voor de bijensterfte.

Hier nog een hip filmpje van the pollinators over nationale zaaidag 2017 (misschien iets te hip voor ons nuchtere drenthen, maar laat dat je niet afschrikken.)

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

3 comments on “Wij zijn een voedselbank voor bijen met nationale zaaidag 22 april | the Pollinators

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *