pollinaters

De zaadjes voor de bijen zijn uitgedeeld.

Dit jaar waren we, zoals je hier kon lezen, een voedselbank voor bijen. Mensen konden zich opgeven en gratis biologische zaadjes bij ons op komen halen. 

We waren benieuwd hoeveel animo er voor zou zijn. We hebben 500 gram gekregen om uit te delen en dat is goed voor zo’n 500m2. Ik dacht dan van te voren dat we wat zaden over zouden houden. Niet bleek minder waar. Ik kwam namelijk in gesprek met 2 mensen die zaden voor een heel groot stuk land nodig hadden.

2 weken geleden kwam ik toevallig in gesprek met een boer en die had een groot stuk land braak liggen waar hij bloemen in wilde zaaien. Hij kwam er echter achter dat bloemenzaad behoorlijk prijzig is. Ik begon toen te vertellen over de bijenvoedselbank en kon hem wel de zaadjes geven die ik over zou houden. Niet genoeg voor zijn hele stuk, maar dan heeft hij een mooi begin. Zo kwam ik in ieder geval van alle zaden af, een mooi begin.

Op facebook had ik het ook gedeeld en daar kwam ook nog iemand op af. Hij is 1 van de vrijwilligers bij een pierenbadje in Hoogeveen en daarnaast ligt nog een heel stuk grond braak die ze ook graag met bloemen willen vullen. Dat is natuurlijk ook een heel mooi initiatief bij ons in de “stad.” Hij heeft vandaag een mooie grote hoeveelheid opgehaald.

Naast deze 2 grote zijn er ook nog een paar bekenden en onbekenden gekomen om zaadjes op te halen. Heel leuk om zo mee te doen als voedselbank en we werden er echt enthousiast van. We hebben zelf natuurlijk ook nog voor ongeveer 1m2 bewaard om bij ons thuis iets te zaaien.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *