katoenen zakje

Brood en groente tasjes

Na het zien van de plastic ocean documentaire wilde ik eigenlijk helemaal geen producten met plastic verpakkingen meer kopen, maar dit vind ik in de praktijk nog best lastig.

Om toch een begin te maken gebruik ik nu biologisch katoenen groente en fruit tasjes. Deze had ik van mijn zus gekregen, maar je kunt ze ook prima zelf maken van katoen.

Ik heb er ook een paar gemaakt van hydrofiele katoenen luiers, deze gebruik ik voor het brood.  Bij de ah bij ons in de buurt bestel ik biologisch brood en geef ik aan dat ik zelf een zak heb om het brood in te doen. Als ik het kom ophalen snijden ze het voor mij en doen ze het in de katoenen tas. Ik krijg dan een sticker die ik bij de kassa kan laten zien. Scheelt toch weer een aantal plastic zakjes!

Het fruit krijgen we altijd al geleverd in een papieren tas van de groenteboer, dus dat koop ik niet zoveel meer bij de supermarkt. Maar voor de uien gebruik ik de zakjes ook bijvoorbeeld.

Mocht je het lastig vinden om brood van te voren te bestellen dan kan je ook naar de plaatselijke bakker of bakkersafdeling in de supermarkt gaan en vragen of je het nog onverpakte brood mee mag nemen in je eigen tas. Ik heb dit ook een keer bij de bakker in de buurt gedaan en ze vonden het geen probleem. Zou jij zoiets doen?

Mijn verlangen is een echtgenote, moeder en vrouw naar Gods hart te worden. Ik hou er van om samen met mijn gezin te zijn, mijn man en kinderen om me heen te hebben, daarom werk ik bewust ook niet buitenshuis. Ik vind het leuk om te besparen, tweedehands dingen te kopen, en kleding te herstellen op de naaimachine.  Ik zou graag alles zo natuurlijk en puur mogelijk koken, kopen en maken. Mijn ervaringen en zoektocht hierin deel ik graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *