gunnera natuurlijke tuin

Mijn favoriete plant staat nu ook in onze tuin

Ik had nooit echt stil gestaan bij wat mijn favoriete plant was tot ik hem vanavond mee naar huis nam. De Gunnera manicata is toch echt wel mijn lievelings plant, al jaren zie ik hem staan en nu heb ik hem eindelijk mee naar huis genomen.

De gunnera, ook wel mammoetblad of reuzen rabarber genoemd valt op door zijn gigantische bladeren. Voer voor dino’s worden ze ook nog wel eens genoemd vanwege het uiterlijk en de mensen die mij goed kennen snappen dan ook wel waarom het mijn favoriete plant is. Je ziet ze vaak in de buurt van vijvers, want ze houden van vochtige grond.

Wij willen een natuurlijk ogende, beetje verwilderde tuin en er is een plekje wat steeds behoorlijk vochtig blijft. Voor mij een goed “excuus” om de gunnera aan te schaffen. Samen met mijn zoontje hebben we een kuiltje gespit. Daarna goed gevuld met koemest korrels en veel water gegeven. De gunnera staat ook een beetje in een kuiltje zodat het water er mooi naar toe loopt.

gunnera natuurlijke tuin kind helpen
Papa goed aan het helpen

Het is nu nog een klein plantje, maar over een paar weekjes zal hij al een stuk gegroeid zijn. Als ik gelijk een grotere had gedaan moest ik gelijk 6x zoveel betalen.

Ik las net ook nog dat je de jonge bladeren en geraspte steel ook kan eten, zowel rauw als gekookt. Ook leuk natuurlijk, maar ik kocht hem omdat ik het een prachtige plant vindt om te zien. Misschien iets te groot voor ons tuintje, maar dan valt hij juist nog meer op.

 

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *