tuin update urban farming

De grote tuin update

Er is de afgelopen maanden heel veel gebeurt in onze tuin. Ik wilde hier allemaal aparte berichtjes over plaatsen, maar kwam er steeds niet aan toe. Daarom plaats ik deze kleine samenvatting van alles wat er is gebeurd is in onze tuin zodat we weer op schema lopen.

Onze tuin bestond dus bijna helemaal uit bestrating met alleen een paar kleine borderrandjes met dode plantjes. We wilden dus een veel kleiner terras, een grasveld en een moestuin. Destijds had ik ook een filmpje gemaakt hoe onze tuin eruit zag toen ik al een stuk van de tegels eruit had gehaald.

Er is dus heel veel veranderd en er zal nog veel meer veranderen. We zijn bijna elk moment dat we kunnen in de tuin bezig. Het leuke is dat we ook heel veel dingen gebruiken die we al in onze tuin hadden.

tuin nieuw urban farming
Zo ziet onze tuin er nu uit, grasveld, moestuin, zandbak, looppad

Grasveld

Ik hou ervan om met blote voeten op gras te lopen, een heerlijk gevoel. Voor de kinderen is het ook een stuk leuker om op te spelen dan op de bestrating. Het pad heb ik gemaakt van stenen die als border werden gebruikt door de vorige bewoner. Deze hebben we er leuk speels ingelegd.

Zandbak

Omdat bijna de hele tuin bestraat was had ik heel veel geel zand over. Dit hebben we gebruikt om een zandbak te maken. Er ligt behoorlijk wat in, omdat ik ook veel zwarte aarde nodig was. De omheining van de zandbak is gemaakt van het oude containerschuurtje dat hier stond. Deze hebben we gesloopt.

Moestuin

Achterin is een stuk gereserveerd voor onze moestuin. Er staan al wat fruitboompjes in en we hebben al wat groenten geplant. We pakken het rustig aan en beginnen makkelijk omdat dit voor ons de eerste moestuin is. De uien groeien inmiddels goed, de bonen komen ook al op. De snijbieten gaan helaas nog niet zo goed.

Ons terras is een stuk kleiner, maar wel breder dan wat het was.

Terras

We wilden wel een plek houden waar we konden zitten. Dit hebben we aan de noordkant gehouden. Er zat nog een border omheen, maar daar heb ik ook stenen gelegd. Nou heb je net wat meer ruimte. Wij vinden het zelf niet de mooiste terrasstenen, maar ze lagen hier al, anders moet je nieuwe halen, je moet ze nog kwijtraken.

We hadden ook nog heel veel stenen over, die hebben we gratis aangeboden en hebben we iemand heel blij mee gemaakt. Wij waren blij dat we ze niet zelf hoefden weg te brengen.

Fietsschuur

Wij wilden ook nog een makkelijke plek waar we onze fietsen droog konden neerzetten. Vooral nu onze bakfiets elektrisch is. Het plan was eerst om een deur in de aanbouw schuur te maken zodat we er makkelijk met de fiets in konden. Dit werd tocht te duur en daarom hebben we besloten om een metalen schuurtje te kopen. Dit is een stuk goedkoper dan een houten schuurtje en hoef je niet te behandelen. Het was een dagje werken om hem in elkaar te zetten, maar nu hebben we een mooi handig plekje voor de fietsen.

metalen fietsschuur
Handig schuurtje

Zo, dan is iedereen weer even up to date met de vorderingen van ons tuintje. Een heel verschil met wat het was en het wordt steeds gezelliger. Het leuke vinden we toch ook wel dat we bijna allemaal materialen hebben gebruikt die we al hadden. De komende tijd zullen er nog veel meer berichten over ons tuintje verschijnen want we zijn nog lang niet klaar. Het is nu in ieder geval al heerlijk om te zijn.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

4 comments on “De grote tuin update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *