compostbak van oude pallet

Compost bak gemaakt van oude pallet

Afgelopen woensdag was echt een heerlijke dag om in de tuin bezig te zijn. We hadden al heel veel gedaan en toen besloot ik op het laatst ook om nog even een compostbak te maken. Deze hadden we nog niet. Composteren heeft me altijd aangetrokken want het is een prachtige manier om afval te veranderen in een bruikbaar middel. 

Ik had nog 1 kleine pallet liggen en die heb ik gebruikt als basis. Van de palletmuur had ik nog heel veel plankjes over. Dit waren plankjes die niet zo heel mooi waren of teveel beschadigingen opzaten. Deze heb ik bewust bewaard om dingen voor buiten mee te maken. Die kwamen nu dus goed van pas en alles was ook al op maat gezaagd.

pallet compostbak
Mooie pallet die ik nog had liggen.

In een kwartiertje had ik dan ook een mooie simpele compostbak gemaakt en die staat nou mooi naast ons nieuwe schuurtje. We zullen hem vooral gebruiken voor maaisel, snoeiafval & karton. We doen er geen etensresten in want dan krijg je teveel ongedierte, dat kunnen we in de toekomst misschien aan onze kipjes geven, maar dat is weer een ander plan.

pallet compost kinderen
De kereltjes vonden het ook weer machtig interessant. Vooral al die kleine plankjes waren leuk om mee te spelen.
pallet compost
En toen was de compostbak klaar. Nou ja, compostbak? De oudste gebruikte hem al als huisje. Dat is dus weer een volgend project.

Ik ben graag lekker creatief bezig en kan daar heerlijk over wegdromen. Heb een passie voor de natuur en dieren en een groot verlangen om alles in mijn leven zo puur en echt mogelijk te houden, ik hou ervan om van gebruikte producten nieuwe hippe dingen te creëren en pak graag mijn gitaar erbij. Ik ben zeker geen expert of het perfecte voorbeeld van hoe het moet, maar schrijf wel graag over de weg die ik afleg naar meer tijd bij mijn gezin thuis met een groene & bewuste levensstijl.

One thought on “Compost bak gemaakt van oude pallet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *